Jeg lever med en udløbsdato

Anmeldereksemplar fra People´s Press  “Jeg lever med en udløbsdato” af Charlotte Bøving, 250 sider, udgivet 23. maj 2018 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/6)

Charlotte Bøving – her, der og alle vegne. Med en insisterende rød tråd omkring sundhed i alle afskygninger, brænder hun igennem på tv-skærmen og hverken drive eller passion er til at tage fejl af. Charlotte taler lige ud af posen og lægger ikke fingre imellem. Heller ikke, når hun eksempelvis synes at forældre er for vage i et barns kamp mod overvægt.

Men fungerer Charlottes egen historie mon i bogform?

Der er skrevet rigtig mange biografier – inklusive dem om mennesker, som af den ene eller andre grund har siddet lidt skævt på potten. Dette er imidlertid ikke tilfældet for Charlotte Bøving. Snarere har hun siddet på barndommens potte, imens den igen og igen brutalt er blevet sparket væk under hende.

“Jeg lever med en udløbsdato”  er nemlig en stærk og rystende fortælling om at være barn af en respekteret lægefamilie, hvilket også var et skalkeskjul for en ganske anden fortælling, som prægede (og styrkede) Charlotte for livet.

Samtidig er det også fortællingen om at lykkes på trods, om at tilgive af de helt rigtige grunde, om at leve med kronisk og livstruende sygdom – og HELDIGVIS OGSÅ; om mødet med stor kærlighed – og om – i bogstavligste forstand at vende hjem.

“Jeg lever med en udløbsdato” er let og godt skrevet – og det på trods af den indholdsmæssige tyngde. Således koster den både smil og tårer. En enkelt anke kunne være, at der er visse gentagelser i biografien – og hen mod slutningen bliver den lidt en opremsning af Charlotte Bøvings bedrifter.

Omvendt gør læsningen af biografien (inden det når så vidt) – at sympatien for Charlotte er så stor, at man som læser ikke bliver irriteret. Tværtimod drømmer man om muligheden for at møde denne unikke kvinde og give hende en kæmpe krammer med ordene: “Du er mere end god nok, Charlotte”.

Bevægende Bøving