Alle de liv

Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/6) “Alle de liv” af Signe Langtved Pallisgaard, udgivet februar 2018, 208 sider.

Emilie og Solveig efterlader mænd og børn for at tage på en road trip i Californien. Det bliver den sidste fælles rejse for de 2 kvinder, som har fulgtes lige siden barndomsårene. For snart skal Solveig dø.

Sygdommen ALS er den tavse og feje rejsepartner, som ingen ønsker sig. Men Solveig insisterer på at gennemføre den planlagte tur, som var hendes eneste og altoverskyggende ønske at suge det bedste ud af livet.

“Alle de liv” er en tankevækkende historie om to kvinder, som har været en fast del af hinandens liv i mange år – deres store forskelligheder til trods. Og måske er der alligevel nogle usagte ord tilbage? Romanen rummer også smukke beskrivelser af Californiske egne og særpræg, som står tydeligt frem – selv for den mindre berejste læser.

Signe Langtved Pallisgaard prikker med sin roman også til de store og fundamentale spørgsmål i livet og der er masser at oplæg til eftertanke.

For hvem har eksempelvis levet mest;

den som altid har bekendt sig til livets skygge i en grumset lage af forsigtighed og bekymringer – eller den som dør tidligt, men til gengæld har smilet til verden? Og er det den døende eller de pårørende, som bør udvise mest mod?

En bog om kontrasterne, om kærligheden, uretfærdigheden og om at få noget ud af livet, selv når det for alvor ebber ud.

Der er alle grunde til at læse denne smukke og eftertænksomme roman. Du risikerer højest at få mere refleksion til eget liv.

“Så kys det nu, det satans liv – og grib det, fang det før det er forbi” (Steffen Brandt, tv2)