Mirakelmanden

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/6) “Mirakelmanden” af Julie Hastrup, 384 sider, udgivet 30. marts 2017.

Når en udgivelse finder sted, ser man ikke sjældent formuleringen et selvstændigt bind” i en serie. Alligevel kan man ofte sidde med følelsen af, at der mangler noget grundlæggende for historien, såfremt man springer på midt i en serie.

Det er dog på ingen måde tilfældet i “Mirakelmanden” som således er mit første bekendtskab med Julie Hastrups bøger om drabsefterforsker Rebekka Holm, faktisk den 6. i serien.

Rebekka Holm er sygemeldt efter et voldeligt overfald, der har skamferet hendes ansigt.

Som erkendt arbejdsnarkoman er hun frustreret over udsigten til mindst en måned uden grønt lys til at genoptage sit arbejde.

Trods lysten til blot at bure sig inde i sin lejlighed, tager Rebekka sin svenske kæreste Niclas på ordet og rejser til Stockholm for at slappe af og komme til kræfter hos ham.

Niclas er imidlertid ret opslugt af sin egen efterforskning omkring hustruen Magdalenas dødfald tre år tidligere og han ønsker på ingen måde Rebekkas hjælp. Faktisk holder Niclas kortene så tæt til kroppen, at Rebekka i en blanding af frustration, afmagt og kedsomhed – begynder sin egen undersøgelse af, hvad der egentlig skete dengang. For der er noget som ikke stemmer og meget hun ikke ved…

“Mirakelmanden” er en velfortalt krimi i et særdeles lækkert flow og læseren profiterer af Julie Hastrups tydelige skriveerfaring, som holder gryden i kog og nysgerrigheden intakt.

På intet tidspunkt fornemmer man, at forfatteren er for ivrig i et forsøg på at tækkes sine læsere. Tværtimod føles det som om historien nærmest skriver sig selv. Alt imens man trækkes længere ind Rebekkas søgen efter svar. Længere ind i psykiatrien…

“Og første gang man under læsningen støder på bogens titel, kan man mærke de små hår rejse sig”

En enkelt udfordring kan til en start være at skelne de forskellige personer fra hinanden – nok mest på grund af de uvante finske navne.  Her kommer Julie Hastrups klare og præcise beskrivelse af karaktererne én til undsætning, således man hurtigt danner sig et tydeligt billede på nethinden.

– og nogle af karaktererne glemmer man nok ikke lige med det samme.

“Mirakelmanden” og alle dens forgreninger samles i en skræmmende og intens sløjfe, bundet af de sidste hårrejsende og afsluttende kapitler. For helt hen mod slutningen, er ikke alt som man tror. Endelig afklaring må afventes i 7. bog om Rebekka Holm

Sammenhængende pageturner. Flow med flow på.