Natten gemmer lyset

Anmeldereksemplar fra Forlaget Mellemgaard  ⭐️⭐️ (2/6) “Natten gemmer lyset” af Poul Erik Larsson, 392 sider, udgivet marts 2017.

“Natten gemmer lyset” er Poul Erik Larssons seneste krimi i Marcus Falck-serien.

Trine og Michael venter barn. De køber et ældgammelt og faldefærdigt hus fra 1779 i udkanten af Lave Skov og især Trine er lykkelig. Hun føler at huset er det helt rigtige for deres lille familie. Efter indflytningen viser det sig dog – at ikke alt er idyl og især Trine har nogle ubehagelige og uforklarlige oplevelser. Måske er husets oprindelig bygherre på spil? En mand som i tidernes morgen blev uretmæssigt dømt til døden for et mord han aldrig havde begået. Og tilsyneladende er de nye ejere af huset de eneste, som ikke har hørt at det spøger. 

Sideløbende følges Marcus Falck i efterforskningen af mordet på en blot 17-årig pige.

Det er altid ekstra spændende, at læse noget af en forfatter, som man ikke har læst noget af før og “Natten gemmer lyset” er Poul Erik Larssons 8. krimi i serien. Således må man absolut anerkende en trofast læserskare – og omvendt må jeg også erkende, at bogen aldrig fængende mig for alvor.

Ret skal være ret og der var steder i bogen, hvor spændingen tog til – men læseoplevelsen blev punkteret af det jævne sprog og lidt redaktionelle svipsere. Så uhyggen i krimiform blev aldrig helt troværdig – selvom jeg faktisk tror på mere mellem himmel og jord.

Som live historiefortæller ville forfatteren højst sandsynligt få min lyttende opmærksomhed, men historiefortællingen i bogform fungerede ikke for mig.

Når man tænker på, hvor mange bøger der udgives alene i Danmark – er det klart, at vi ikke alle kan elske de samme bøger. Der er noget for enhver smag – og det er jo netop det der kendetegner den fantastiske bogverden.