Læs hele livet

LÆS HELE LIVET 

Hos Plusbog.dk lancerede de den 1. oktober deres nye budskab “Læs hele livet” – et budskab som går ud på, at vi skal læse så længe vi lever. Budskabet er formuleret klart og tydeligt af Mia Wagner, som er direktør for Plusbog.dk – i det såkaldte Mia´s manifest 

I den forbindelse er flere bogbloggere blevet spurgt om de havde lyst til at har lyst til at bidrage omkring #læshelelivet. 

Jeg har elsket bøger siden jeg lærte at læse. I skolen og derhjemme kunne jeg allerede dengang forsvinde helt ind i en bog – uanset hvad der foregik omkring mig.

I voksenlivet er glæden ved bøger ikke blevet mindre – og da børnene var små (og nu for efternøleren på 7) blev der læst højt. Her er “Lille Virgil” vores all time favourite, som altid får os til at kapitulere og græde af grin. Det er noget helt fantastisk forløsende i at grinegræde med sine børn over en bog.

At vi skal læse hele livet ér et vigtigt budskab. I særdeleshed fordi vi lever i en digitalt domineret verden – hvor det er vigtigt at huske os selv på, at virkeligheden ikke kommer med et filter og intet enkelt menneske sidder på hele sandheden. Bøger kan berige os livet igennem – i medgang og modgang -samt bidrage til evnen til at trække vejret helt ned i maven. Og der er alle chancer for at blive klogere på os selv og på andre.

Bøger og læsning er for alle og kommer i alle afskygninger, uanset hvilket niveau man er læser på. Som bogblogger vælger jeg altid at dele min egen læseoplevelse og nok er den ikke objektiv – men mit mål er altid at give flere lyst til at læse.

KONKURRENCE: i lanceringen af budskabet #læshelelivet, har Plusbog.dk tilbudt at sponsorere en bog til en heldig læser.

Derfor vil jeg nu ganske kort nævne nogle bøger, som de seneste år har flyttet rundt på noget inden i mig eller beriget mig på særlig vis. Du har derefter muligheden for at vinde én af disse bogtitler, blot ved at skrive i kommentarfeltet på facebook-opslaget, hvilken af dem du vil være interesset i at vinde (Du kan læse mine anmeldelser af bøgerne ved at klikke på titlerne)

  • Himmelflugt og højdeskræk er historien om gruppen LOVE SHOP, som jeg intet kendte til inden læsningen – men hurra for at turde læse noget man ikke ville vælge normalt. En opsamlings-cd med LOVE SHOP har siden ligget fast i min bil.
  • Det er aldrig for sent at blive den man er er en unik chance for at få Anja Andersens historie med hendes egne ord. Gennem årene var jeg blevet lidt træt at Anjas attitude, men bogen er meget personlig – næsten som en samtale mellem læseren og Anja.
  • Land i datid er bogen, hvor forfatteren Jesper Bugge Kold formåede at rykke ved alle de tanker jeg havde omkring den store genforening ved Berlinmurens fald i 1989. Den sendte mig efterfølgende direkte på biblioteket efter mere om emnet.
  • En uskyldig familie I anmeldelsen af Katrine Marie Guldagers bog, har jeg sammenfattet det således: “bidrager sikkert til den trykte bogs evige overlevelse”.
  • Ligblomsten er en fantastisk krimi og en forbilledlig debut af Anne Mette Hancock. Skulle jeg nogensinde skrive en bog, ville drømmescenariet være at skabe en så helstøbt og så velgennemtænkt udgivelse.

HUSK:  for at vinde skal du skrive den ønskede titel i kommentarfeltet for dette opslag på bogfriisens facebook-side (og du kan naturligvis også skrive “Lille virgil” på ) ? Vinderen trækkes på søndag den 12. november 2017 kl. 20 – ?