Jeg finder dig altid

Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (6/6) “Jeg finder dig altid” af Elsebeth Egholm, udgivet 28. juli 2017, 432 sider.

Udadtil er Rina blot praktiserende læge i Aarhus. I adskillige år har hun dog også haft en hemmelig identitet som street art kunstneren “Private Eye”.

Med en ikke ubekymret barndom i bagagen – bestiger “Private Eye” således bygninger i ly af mørket og manifestirer også sit eget lille oprør et par gange årligt. 

En nat styrter en ung mand i døden blot få minutter efter at Rina har besteget en bygning i området. Selv har hun intet bemærket, men bliver ved sin hjemkomst knivoverfaldet af en mand. De efterfølgende hændelser bestyrker Rinas fornemmelse af, at nogen vil hende til livs.

Politiefterforskeren Helge Stanek krydser spor med Rina flere gange – imens de sammen og hver især – forsøger at blive klogere på sagen……og måske også på, hvor deres egne grænser går.

Men hvem jagter Rina? Og hvilke odds har man overhovedet for at spotte ens fjende, når man som Rina lider af ansigtsblindhed? 

“Jeg finder dig altid” er Elsebeth Egholms første bog om lægen Katerina Svane-Dissing alias Rina. Samtidig er det mit første møde med Egholms forfatterskab.

Bogen er en øjeblikkelig fryd for øjet. Ikke blot er den smukt indbundet, men bærer tydeligt præg af, at der er kælet for både cover og farvedetaljer.

Udseende er jo ikke alt, men Egholm favner i “Jeg finder dig altid” læseren i en virkelig helstøbt og interessant krimi. Universet omkring Rina holder hele vejen hjem og at tviste historien med lidelsen ansigtsblindhed er særdeles vellykket. Dér kendetegnes en god research.

“Jeg finder dig altid” er en krimi med mange lag i såvel plot som i bogens personer og ikke alle vil kunne lykkes med dét over 432 sider. At bogen på forbilledlig vis evner at forblive gennemgående interessant, overskuelig og letlæst (i ordets mest positive betydning), er således noget af en bedrift.

For det kan man helt bestemt takke Elsebeth Egholms skrivestil, som fremstår selvsikker og flydende. Efter endt læsning var jeg glad helt ind til benet over, at nogen kan begå en bog som denne.

Nok er der her tale om en krimi, men bogens persongalleri og historie sætter sig i læseren, som var der her tale om et større romanværk. Egholm behøver ikke engang sælge kapitlerne på cliffhangers, for der er ingen fare for, at læseren taber interessen. Bogen hviler nærmest i sig selv – trods spændingen.

Således vil de ord som går igen og igen omkring “Jeg finder dig altid” være HELSTØBT og INTERESSANT.

Første bog om Rina, men forhåbentligt ikke den sidste.

Eminent og Enestående Egholm