Mørket kalder

Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(6/6) “Mørket kalder” af Michael Katz Krefeld, 360 sider, udgivet 23. november 2018.

FRA BAGSIDETEKSTEN: En sen nattetime træffer den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. 

Efter en årrække, hvor Michael Katz Krefeld har høstet stor anerkendelse og ikke mindst priser for sin serie om privatopdageren Ravn, bryder han nu rytmen med en såkaldt “stand alone”.

Det er ikke just forsigtighed som præger bogens opstart – eller historien i det hele taget. I særdeleshed bagsidetekstens sidste linje:

samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds” 

bevirker, at læseren har alle sanser skærpet ganske fra begyndelsen i takt med, at der stiftes bekendtskab med persongalleriet. For hvem er det mon som gemmer sig bag navnet “Lazarus”?

“Mørket kalder” er en helt fantastisk og velkomponeret krimi, som i et konkurrencemæssigt trængt 2018 drøner direkte ind i top 3 for genren. Bogens 360 sider er præget af en fuldstændig og lækker ubesværethed, hvor man som læser sidder med oplevelsen af en krimi, som nærmest læser sig selv højt.

Når man har så markant succes med en serie, er det enormt klædeligt at forfatteren – dette til trods, ikke automatisk vælger den trygge og klart mere oplagte vej direkte mod bind seks i Ravn-serien. Ej heller selvom læserne ønsker det nok så meget. “Mørket kalder” udløser således max point til Katz Krefeld for – ikke bare at udfordre sig selv, men også for at byde sine læsere umage og modspil. Deri kendetegnes også en forfatters respekt for sine læsere.

Der er ganske enkelt INGEN grund til IKKE at læse “Mørket kalder” – men derimod ALLE grunde til at gøre det. Cecilie Mars er et særdeles godt bekendtskab.

Forrygende Fuldendt – Komplet Krefeld.