Mercedes-snittet

Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof  “Mercedes-snittet” af Anne Mette Hancock, 300 sider. Udgives 1. juni 2018 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐ (6/6)

På jobbet har journalisten Heloise Kaldan kastet sig over en historie om danske soldater med PTSD – imens hun på det personlige plan, bokser med andre ting. Det medfører, at Heloise – da hun i stedet skal fokusere på sagen om den 10-årige Lukas Bjerre, som er forsvundet fra sin skole – allerede har en smule førstehåndsviden om sagen.

Erik Schäfer forestår efterforskningen og skal udrede de mange spor, som langt fra peger i én retning – og grundet den sene efterlysning fra drengens fritidshjem, er politiet fra starten 7-8 timer bagud.

Måske kan Heloise bidrage til opklaringen? For hvem vil dog skade en sød dreng af god familie og som altid smiler? Og hvorfor er “Æblemand” ikke kun en glad børnesang? 

“Mercedes-snittet” er efterfølgeren til Anne Mette Hancocks succesfulde debut “Ligblomsten” fra 2017, der også sikrede hende kåringen som “Årets debutant” fra det Danske Kriminalakademi.

Begejstrede læsere af forfatterens debut-krimi, har derfor længe imødeset næste bog om den videre færd for Heloise Kaldan og Erik Schäfer. Således summer forventningens glæde allerede på de sociale medier.

Og lad os bare lukke katten ud af sækken:

Med “Mercedes-snittet” afliver Anne Mette Hancock myten om den svære toer

For 2. bind om Kaldan og Schäfer er – nøjagtigt som sin forgænger; omhyggeligt godt skåret – og helt uden overflødigheder. Det er absolut lækkert flow – bundet dygtigt i en buket af intensitet og spænding.

Med stor loyalitet mod egen skrivestil, kickstarter Anne Mette Hancock såvel nysgerrighed som læseglæde – og der er noget enormt ubesværet over “Mercedes-snittet”. Man fornemmer tydeligt, at forfatteren ikke blot skriver for læseren, men også fordi hun elsker det.

Hovedpersonerne fremstår fortsat troværdige – selvom scenariet her er et ganske andet end i “Ligblomsten”. Derudover skal man være ualmindeligt kold, såfremt man ikke kan varme sig ved Schäfers karisma – eller ved forfatterens kærlighed til København. Det er næsten som at være der selv.

…og naturligvis ligger Marmorkirken som en tavs muzak i Heloise Kaldans univers…

De 300 sider forsvinder næsten mellem fingrene – og forfatteren har endnu en gang begået en ypperlig afslutning.

Trods det, at denne krimi nærmest kan betegnes som en snack (i ordets mest positive forstand) – undslipper man ikke Anne Mette Hancocks fornemmelse for dybde i “Mercedes-snittet”;

både handling, plot, temaer og karakterer indbyder til  eftertænksomhed – ja måske endda ligefrem en form for selvransagelse.

For måske er vi mennesker indimellem, for hurtige til at tro vi kender (og fortæller) sandheden på baggrund af det vi ser – eller rettere; af det vi tror, vi ser. Vaner, rutiner, normer og fordomme påvirker os ubevidst – og det kan sende selv den bedste intention i helt forkert retning.

Tør du stole på det, du ser?#ikkealtsomskinnererguld #ikkealtsomerguldskinner

 

Berigende læsning – fra start til slut.

Hardcore Hancock – Gedigen Gensynsglæde ⭐⭐⭐⭐⭐⭐