Holdt for nar

Anmeldereksemplar fra Gads forlag ⭐️ (1/6) “Holdt for nar”, Harlan Coben, 336 sider, udgivet 1. juni 2017.

Tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben, Maya Stern – befinder sig i et mentalt vakuum. Knapt har hun fordøjet smerter efter søsterens pludselige død for blot få måneder siden, før hendes mand Joe bliver myrdet i Central Park med hende som vidne.

Nu som alenemor til datteren på blot 2 år og med PTSD i baggagen – får Maya foræret et nannycam som giver hende mulighed for at tjekke op på datterens hverdag med egen barnepige i hjemmet. Stort er hendes chok, da  Joe – midt i hendes sorg – dukker op på optagelserne. Er han i live? Har det hele været et bedrag og mindst lige så vigtigt: hvem kan Maya egentlig stole på?

Og hvad er der med den røde bil??

“Holdt for nar” er den nyeste krimi fra Harlan Coben på dansk og ventet med længsel af en stor skare af trofaste læsere. Selv var jeg vældigt begejstret for hans bog “Savner dig”.

Desværre formår “Holdt for nar” ikke rigtigt at få sit tag i læseren. Snarere føles det som om man hverken kan mærke forfatterens nerve eller oprigtighed.

Istedet kan man rammes af mistanken om, at en del af troværdigheden er gået tabt i oversættelsen. Til tider virker det som om ordene er oversat direkte og dialogerne får dermed en robotagtig klang, hvilket er virkelig synd og grænsende til det irriterende.

Alene af den grund fristes jeg til at læse den engelske udgave. Måske gør det ingen forskel – men jeg er villig til at give det en chance på et senere tidspunkt.

Oversættelse uden sjæl og ægte spænding.